► Το πρόγραμμα της εορτής πανήγυρης της Αγίας Παρασκευής, στη Χαλκίδα


Το πρόγραμμα της εορτής πανήγυρης Αγίας Παρασκευής πολιούχου Χαλκίδας, στην παλαιοχριστιανική Βασιλική στη Χαλκίδα:
ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ
ώρα 21:00 ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, κατά την οποία θα λάβει χώρα η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Αγίας Παρασκευής στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό της.
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ
ώρα 19:00 ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
ώρα 20:30 Λιτανεία της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, με τη συμμετοχή των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών, Θηβών και Λεβαδείας κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ, του Πανιερωτάτου μητροπολίτου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
ώρα 21:00 Άφιξη της ιεράς πομπής στο «Στρογγυλό» της παραλίας και άνοδος στην εξέδρα.
Δέηση - προσφώνηση του σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Πανηγυρική ομιλία του σεβασμιώτατου μητροπολίτου Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.
Αποχώρηση της Ιεράς Πομπής & κατάληξη στον Ιερό Ναό της Πολιούχου.
ώρα 23:00 ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, κατά την οποίαν θα τελεσθούν οι κάτωθι Ιερές Ακολουθίες: Ιερά Παράκληση και Χαιρετισμοί στην Αγία Παρασκευή – Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
ώρα 03:00π.μ. πέρας ιεράς αγρυπνίας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 07:00 ΟΡΘΡΟΣ
ώρα 07:30 Άφιξη Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων - Χοροστασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ.
ώρα 08:30 ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας & Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ, του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
ώρα 10:30 π.μ. πέρας Θείας λειτουργίας.
Από 26 έως και 31 Ιουλίου και ώρα 07:00μ.μ. θα τελείται εσπερινός και ιερά παράκληση στην Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρα Παρασκευή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1