► Οι μαθηματικές διοργανώσεις στην Ευρώπη το επόμενο εξάμηνο


Σημαντικές είναι οι διοργανώσεις στον τομέα των μαθηματικών, που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Ευρώπης, στη διάρκεια του επόμενου εξαμήνου.
Το Μπάθ, η Βέρνη, η Βαλένθια, η Νάπολι, το Μπέρμιγχαμ και η Λάρισα θα φιλοξενήσουν κάποιες από αυτές.

Στο Μπάθ, διοργανώνεται η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα ΙΜΟ 2019, από τις 10 έως τις 22 Ιούλη, από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ -International Mathematical Olympiad, και στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερες από 116 χώρες με τις μαθηματικές τους ενώσεις, μεταξύ των οποίων οι Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Αγγλία, Ελλάδα και περισσότεροι από 650 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Διεθνή συνέδρια στα εφαρμοσμένα μαθηματικά στη Βέρνη και στη Βαλένθια
Στη Βέρνη, πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου, το συνέδριο στα εφαρμοσμένη αλγεβρική γεωμετρία SIAM 2019.

Στη Βαλένθια, πραγματοποιείται από τις 15 έως 19 Ιουλίου, το διεθνές συνέδριο στα εφαρμοσμένα μαθηματικά στη βιομηχανία ICIAM 2019.

Στο μεταξύ, στη Νάπολι, από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου, πραγματοποιείται η MYMC 2019 -Mediterranean Youth Mathematical Championship, στο πανεπιστήμιο Naples "Federico II", με τη συμμετοχή 17 χωρών. Με την μαθηματική εταιρία - ΕΜΕ παίρνουν μέρος οι μαθητές, Σοφία Κόλλια, Άρτεμις Χρυσάνθη Σάββα, Διονύσης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Εμμανουήλ, και Νίκος Κολιόπουλος. Διάρκεια: Από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου.

Στη συνέχεια, στο Μπέρμιγχαμ πραγματοποιείται το 27ο συνέδριο συνδυαστικής ανάλυσης της Βρετανίας -British Combinatorial Conference 2019, από τις 29 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Διοργάνωση από τη σχολή μαθηματικών του πανεπιστημίου Μπέρμιγχαμ.

Στη Λάρισα τέλος, από την 1η έως τις 3 Νοέμβρη, η ΕΜΕ κλείνει τις φετινές διοργανώσεις με την πραγματοποίηση του 36ου μαθηματικού συνεδρίου της.
Πρόκειται για την ετήσια θεσμική συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου του κλάδου, με την παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων από όλο τον κόσμο στο χώρο των μαθηματικών.
Τίτλος του φετινού συνεδρίου, "Ο διευρυμένος ρόλος των μαθηματικών στην επιστήμη και την κοινωνία: Οι προκλήσεις για τον  επανασχεδιασμό της μαθηματικής εκπαίδευσης".
Με επιμέρους θεματικές: Η ενσωμάτωση μαθηματικών αποτελεσμάτων και θεωριών στα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Τα μαθηματικά, σε μια ιστορική και φιλοσοφική προοπτική. Η παρουσία και ο ρόλος τους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης: Μια ανοιχτή και διαρκής πρόκληση.
Οι μετασχηματισμοί και οι μεταρρυθμίσεις στη μαθηματική εκπαίδευση. Τα αναλυτικά προγράμματα. Το ζήτημα της γεωμετρίας στην εκπαίδευση. Η χρήση νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία και την εκπαίδευση. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μαθηματικοί, ερευνητές, νέοι φοιτητές και δεκάδες εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα, θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.
Σημειώνεται ότι, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του 36ου συνεδρίου, είναι ο Διονύσης Λάππας, αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Αθήνας και της οργανωτικής επιτροπής, ο Ανάργυρος Φελλούρης, ομ. καθηγητής του ΕΜΠ, πρόεδρος   του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας.
Περισσότερες πληροφορίες για τις διοργανώσεις, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1