► Αρχίζει στο Μπάθ η διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων IMO 2019, με τη συμμετοχή της ΕΜΕ


Στο Μπάθ του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιείται από τις 10 έως τις 22 Ιούλη, η φετινή 60ή διεθνής μαθηματική ολυμπιάδα νέων IMO 2019, με τη συμμετοχή της χώρας μας.
Η μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2019, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στα μαθηματικά σε αριθμό χωρών που συμμετέχουν από όλο τον κόσμο, διαρκεί από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου, και διοργανώνεται από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad.
Στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση, στην οποία παίρνει μέρος η χώρας μας με την ομάδα της μαθηματικής εταιρείας, συμμετέχουν 116 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες οι, Νορβηγία, Ρωσία, Ιαπωνία, Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία και περισσότεροι από 650 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Η αντιπροσωπεία της χώρας μας, που βρίσκεται στην 37η θέση της παρουσίασης, είναι οκταμελής και αποτελείται από τους, Σπύρο Γαλανόπουλο, Ευθύμιο Ντόκα, Μηνά Μαργαρίτη, Δημήτρη Μελά, Δημήτρη Λώλα, και Ειρήνη Μηλιώρη, ενώ επικεφαλής από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας, που φέτος κλείνει 101 χρόνια επιστημονικής δράσης, είναι οι καθηγητές Ανάργυρος Φελλούρης, ΕΜΠ, και Σιλουανός Μπαραζιτίκος, ΕΜΕ.
Σημειώνεται, ότι η φετινή ολυμπιάδα διοργανώνεται από το πανεπιστήμιο του Μπάθ. Είναι η τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει προηγηθεί το 1979 στο Λονδίνο, το 2002 στη Γλασκώβη, και η φετινή στο Μπάθ.
Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης είναι οι, Geoff Smith, United Kingdom, πρόεδρος, David Kunszenti-Kovacs, Norway, Radu Gologan, Romania, IMO 2018 και Nazar Agakhanov, Russian Federation, IMO 2020.
Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2020 στη Ρωσία, από τις 8 έως τις 18 Ιούλη, το 2021 στις ΗΠΑ, το 2022 στη Νορβηγία, και το 2023 στην Ιαπωνία.
Πότε: 10 έως τις 22 Ιούλη
Που: Μπάθ, Ηνωμένο Βασίλειο
Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3616532 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1