► Ένα ασημένιο μετάλλιο και δύο χάλκινα η ΕΜΕ στη μαθηματική ολυμπιάδα IMO 2019, στο Μπάθ


Ένα ασημένιο μετάλλιο με τον Δημήτρη Χρυσοβαλάντη - Μελά, δύο χάλκινα με τους Σπύρο Γαλανόπουλο, Ευθύμιο Ντόκα και τρείς εύφημες μνείες με τους Δημήτρη Λώλα, Μηνά Μαργαρίτη, και Ειρήνη Μηλιώρη, κέρδισε η μαθηματική ομάδα της χώρας, στη φετινή 60ή διεθνή μαθηματική ολυμπιάδα νέων IMO 2019, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 22 Ιούλη, στο Μπάθ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η μαθηματική ολυμπιάδα νέων ΙΜΟ 2019, είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στα μαθηματικά σε αριθμό χωρών που συμμετέχουν από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 22 Ιουλίου και διοργανώθηκε από τη διεθνή μαθηματική ένωση ΙΜΟ - International Mathematical Olympiad.
Στη φετινή διαγωνιστική συνάντηση, στην οποία πήρε μέρος η χώρας μας με την ομάδα της μαθηματικής εταιρείας, συμμετείχαν 116 χώρες με τις αντίστοιχες μαθηματικές ενώσεις, ανάμεσα στις οποίες οι, Νορβηγία, Ρωσία, Ιαπωνία, Αυστρία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Ολλανδία, Ισπανία, Αγγλία και περισσότεροι από 650 σπουδαστές από όλο τον κόσμο.
Η αντιπροσωπεία της χώρας μας, που βρέθηκε στην 37η θέση της παρουσίασης, ήταν οκταμελής και επικεφαλής από την πλευρά της μαθηματικής εταιρείας, που φέτος κλείνει 101 χρόνια επιστημονικής δράσης, ήταν οι καθηγητές Ανάργυρος Φελλούρης, ΕΜΠ, και Σιλουανός Μπαραζιτίκος, ΕΜΕ.
Σημειώνεται, ότι η φετινή ολυμπιάδα διοργανώθηκε από το πανεπιστήμιο του Μπάθ. Ήταν η τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε προηγηθεί το 1979 στο Λονδίνο, το 2002 στη Γλασκώβη, και η φετινή στο Μπάθ.
Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της φετινής διοργάνωσης ήταν οι, Geoff Smith, United Kingdom, πρόεδρος, David Kunszenti-Kovacs, Norway, Radu Gologan, Romania, IMO 2018 και Nazar Agakhanov, Russian Federation, IMO 2020.
Οι επόμενες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν, το 2020 στη Ρωσία, από τις 8 έως τις 18 Ιούλη, το 2021 στις ΗΠΑ, το 2022 στη Νορβηγία, και το 2023 στην Ιαπωνία.
Πότε: 10 έως τις 22 Ιούλη
Που: Μπάθ, Ηνωμένο Βασίλειο
Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 210 3616532 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1