► Ανάγκη για νέο διδακτήριο στο 26ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας που στεγάζεται σε πολυκατοικία


Στην περιοχή του Μπαταριά
Το 26ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας ιδρύθηκε το 1987, και βρίσκεται στην περιοχή Μπαταργιά Χαλκίδας, στην κορυφή σχεδόν του ομώνυμου λόφου στην είσοδο της πόλης, και στεγάζεται έκτοτε σε μισθωμένο κτίριο της περιοχής.
Από τότε έγιναν πολλές προσπάθειες να κατασκευασθεί νέο διδακτήριο αλλά δυστυχώς καμιά δεν ευοδώθηκε.
Οικόπεδο βρέθηκε αλλά δυστυχώς ήταν «δασικό» και δεν μπορούσε να αποχαρακτηριστεί από τέτοιο.
Μελέτη ανατέθηκε και εκπονήθηκε αλλά έμεινε νεκρό γράμμα.
Οι βουλευτές του νομού έκαναν επανειλημμένως επερωτήσεις αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.
Αίτηση υποβλήθηκε από τη νομαρχία στην περιφέρεια το 2005 για την κατασκευή του νέου διδακτηρίου αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.
Το 2010 υπήρξε η πληροφόρηση ότι βρέθηκε νέο οικόπεδο το οποίο επρόκειτο να παραχωρηθεί από ιδιωτική εταιρεία αλλά οι διαδικασίες σταμάτησαν.
Βρέθηκε νέος χώρος για την ανέγερση του σχολείου, στο γήπεδο <<Μουστάκα>> αυτή τη φορά, και ενώ οι μηχανικοί του ΟΣΚ σε αυτοψία που έκαναν είπαν ότι είναι κατάλληλος ο χώρος, τελικά κρίθηκε ακατάλληλος.
Το 2016 παραχωρήθηκε οικόπεδο στο δήμο από ιδιωτική εταιρεία για την ανέγερση του σχολείου αλλά και πάλι ως εκ θαύματος ανακύπτουν νέα προβλήματα που οδηγούν σε νέες αναβολές.
Ο Σύλλογος Γονέων προσπάθησε και προσπαθεί στο μέτρο που του αναλογεί να βοηθήσει ώστε να ανεγερθεί νέο διδακτήριο αλλά οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί τέτοιο σχολείο και όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αναγερθεί νέο κτίριο.
Μένει μόνο να ξεκινήσει η κατασκευή του!!!
Σχετική ερώτηση στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος, έχει διατυπώσει το 2017, ο περιφερειακός σύμβουλος της αριστερής παρέμβασης Γιάννης Γιανναράκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1