► Επιστολή της ΟΠΠοΔΕΔΑΧ για την αποκατάσταση της δημοτικής αγοράς, στο δήμαρχο ΧαλκιδέωνΕπιστολή στο δήμαρχο Χαλκιδέων, έστειλε η ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών για τη διάσωση και επαναλειτουργία της δημοτικής αγοράς Χαλκίδας - ΟΠΠοΔΕΔΑΧ.

Αναλυτικά η επιστολή
Θέμα: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΔΑΧ) Φύλαξη - καθαριότητα της Αγοράς, κίνδυνος ζωής από διαβίωση ανθρώπων εντός της ΔΑΧ
Κύριε Δήμαρχε,
Αναμένουμε και εμείς μαζί με χιλιάδες Χαλκιδαίους τις ανακοινώσεις σας για τις ενέργειες ολοκλήρωσης των μελετών για την αποκατάσταση της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, μετά τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μετά τις πρόσφατες αποφάσεις - υποδείξεις του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.
Εν τω μεταξύ, διαπιστώνουμε με λύπη μας ότι η Δημοτική Αγορά είναι και πάλι ανοιχτή διότι η περίφραξη που έχετε τοποθετήσει είναι παντελώς πρόχειρη και αναντίστοιχη τόσο με την ανάγκη καλαισθησίας όσο και προστασίας του οικοδομήματος από κακόβουλες παρουσίες και ενέργειες αφενός, αφετέρου επιτρέπει την είσοδο ανθρώπων και τον εξ αυτής κίνδυνο τραυματισμών ή και απώλειας ανθρώπινης ζωής, γεγονότα που έχουμε επισημάνει πλείστες όσες φορές και σε εσάς αλλά και στην Εισαγγελία Χαλκίδας - χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα!
Η παρούσα θλιβερή κατάσταση, όπως την διαπιστώσαμε πρόσφατα με προσωπική παρουσία μελών μας μέσα στην Αγορά (στις 17 Ιουλίου και στις 9 Αυγούστου 2019), έχει ως εξής:
- η Αγορά είναι ορθάνοικτη (φωτογραφίες 1α,1β, 2)
- η Αγορά είναι σε πολλά σημεία της χώρος σκουπιδιών, ακαθαρσιών και αφόρητης δυσοσμίας
- η Αγορά έχει γίνει χώρος διαμονής κάποιων ανθρώπων - μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά - όπως φαίνεται από το φωτογραφικό υλικό που σας επισυνάπτουμε. (φωτογραφίες 3,4,5,6)
Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή το θέμα της αποκατάστασης της ΔΑΧ θα μας απασχολεί σε μόνιμη βάση και έως ότου ολοκληρωθεί η αποκατάστασή της δεδομένου ότι η ΔΑΧ είναι άρρηκτα δεμένη με την ιστορική ταυτότητα της πόλης και αποτελεί τοπόσημό της και πολύτιμο κτήμα της, σας ζητούμε για άλλη μια φορά να προβείτε στις ενδεδειγμένες ενέργειες προστασίας της που σας έχει υποδείξει κατ ́ επανάληψη το Υπουργείο Πολιτισμού, δηλαδή:
- πραγματική και καλαίσθητη περίφραξη
- καθαρισμό του χώρου
- φωτισμό του χώρου
ενέργειες που θα εξασφαλίσουν και την αποτροπή κινδύνου τραυματισμών και άλλων συνεπειών σε βάρος της ζωής ανθρώπων.
Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Ομάδας ΠρωτοβουλίαςΚωστής Δεμερτζής, Δικηγόρος ΑθηνώνΓιάννης Ζιώγας, αν. καθηγητής, κοσμήτορας, Σχολή Καλών Τεχνών, πανεπιστήμιο Δυτικής ΜακεδονίαςΦωτεινή Μπέλλιου, αρχιτέκτων μηχ/κόςΓεώργιος Κακαβάς, δρ Ιστορίας της Τέχνης - αρχαιολόγος, Δ/ντής Νομισματικού Μουσείου, ΑθήναΓιάννης Κατσάνος, φιλόλογος, Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου ΧαλκίδαςΡοζίνα Κολώνια, αρχαιολόγοςΠαύλος Κοτρωνάκης, αρχαιολόγοςΒασιλική Λευκούδη, φιλόλογοςΧαρά Νίκα, φιλόλογος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας, μέλος Ν.Τ.ΑΔΕΔΥΦωτεινή Μπέλλιου, αρχιτέκτων μηχ/κόςΒασίλης Ντόβρος, αρχιτέκτων μηχ/κόςΕλένη Πορτάλιου, αρχιτέκτων μηχ/κός, καθηγήτρια ΕΜΠΜαριάννα Ράνου, αρχιτέκτων μηχ/κόςΓεώργιος M. Σαρηγιάννης, αρχιτέκτων μηχ/κός, ομοτ. καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠΓιάννης Σιδεράκης, αρθρογράφος, οικονομολόγος, πρώην Διευθυντής ΟΤΕΚάλλια Χατζηγιάννη, ιστορικός - αρχειονόμος, δ/ντρια αρχείων Γ.Α.Κ. Ν. ΕυβοίαςΣχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1