► Εκδήλωση - ξενάγηση στην αρχαιολογική ανασκαφή της Αμαρύνθου


  Εκδήλωση - ξενάγηση στο χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής της Αμαρύνθου, πραγματοποιείται για τους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν με ελεύθερη είσοδο στην παρουσίαση, στις 7 Αυγούστου, στις 10πμ έως 12πμ και στις 6μμ έως 8μμ, από τον Τόμπιας Κράπφ, επιστημονικό γραμματέα της ελβετικής αρχαιολογικής σχολής ESAG.
Παράλληλα στις 2 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ελβετικής αρχαιολογικής σχολής, στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου, παρουσίασης των ευρημάτων της αρχαιολογικής ανασκαφής της περιόδου 2018-2019.
Ακόμη, την 1η Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την εθνική γιορτή της Ελβετίας στα γραφεία και στον κήπο της ελβετικής αρχαιολογικής σχολής ESAG, στην Ερέτρια, με ομιλητή τον Κάρλ Ρέμπερ, καθηγητή κλασσικής αρχαιολογίας του πανεπιστημίου της Λωζάνης, διευθυντή της σχολής, με την παρουσία δεκάδων επιστημόνων, φοιτητών και επισκεπτών της πόλης.
Σημειώνεται ότι, δώδεκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του πρώτου ελληνιστικού τοίχου σε μικρής έκτασης δοκιμαστική τομή, έχουν ανασκαφεί Ορθογώνια Στοά δωρικού ρυθμού, και τέσσερα μνημειώδη κτίρια της ελληνιστικής περιόδου, στους πρόποδες δυτικά του λόφου Παλαιοεκκλησιές της Αμαρύνθου.
Σημειώνεται τέλος, ότι η  ελβετική αρχαιολογική σχολή - ESAG, κλείνει φέτος 55 χρόνια επιστημονικής αρχαιολογικής δραστηριότητας στην Ερέτρια. Άρχισε τις ανασκαφικές εργασίες της στην Ερέτρια, στις 15 Απρίλη του 1964.
Περισσότερες πληροφορίες:
Περισσότερες πληροφορίες, Karl Reber director[@]esag.swiss, Tobias Krapf Tobias.Krapf[@]esag.swiss, Thierry Theurillat Thierry.Theurillat[@]esag.swiss

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1