Στόχος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. είναι η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών, η ορθολογική περιβαλλοντικά διαχείριση των απορριμμάτων και μια τιμολογιακή πολιτική προς όφελος των πολιτών.


Πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2019 η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε με θέματα την έγκριση του οικονομικού απολογισμού έτους 2018, της τιμολογιακής πολιτικής, του προϋπολογισμού καθώς και του τεχνικού προγράμματος έτους 2020.
Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε τον απολογισμό του έτους 2018 καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2020 ενώ επίσης ομόφωνα αποφάσισε να μην εφαρμόσει το άρθρο 55, Ν.4609/19 - Εισφορά Κυκλικής Οικονομίας στον καθορισμό της ετήσιας εισφοράς και στον προϋπολογισμό έτους 2020.
Η επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους βρίσκει αντίθετο το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού αφού η Πολιτεία νομοθέτησε, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει το θεσμικό πλαίσιο για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την επιβολή προστίμων στους Δήμους, χωρίς να δώσει ως όφειλε τα εργαλεία για την επίτευξη των στόχων (κάδοι διακριτών ρευμάτων, εξοπλισμό κ.α).
Ειδικότερα για την Περιφέρειά μας η ίδια η Πολιτεία, μέσω των θεσμικών οργάνων της όχι μόνο δεν διευκόλυνε αλλά αντιθέτως δυσχέραινε την προσπάθεια των Δήμων, δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. και των δρομολογημένων έργων, με αποκορύφωμα την καθυστέρηση κατασκευής και λειτουργίας της ΜΕΑ Θήβας για πάνω από 2 χρόνια.
Παρόλα αυτά και με πνεύμα συνεργασίας ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε όχι μόνο έκλεισε και αποκατέστησε το σύνολο των ενεργών ΧΑΔΑ αλλά δρομολόγησε όλα τα απαιτούμενα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης διασφαλίζοντας δημόσια χρηματοδότηση 121.000.000 ευρώ και ένα αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης με 42 συνολικά έργα.
Στόχος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε ήταν και θα πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας των πολιτών, η ορθολογική περιβαλλοντικά διαχείριση των απορριμμάτων και μια τιμολογιακή πολιτική προς όφελος των πολιτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1