ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 24ωρη Γενική ΑπεργίαΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Την Τετάρτη 12-2-2020 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση εκπρόσωπων των Δ.Σ. των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την συμμετοχή διοικήσεων από πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής, με θέμα την συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της 18ης Φλεβάρη.
Κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν η υπερψήφιση της τροπολογίας «ταφόπλακα» για την ΛΑΡΚΟ και το προς κατάθεση στη Βουλή ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Σύσσωμοι όλοι οι παραβρισκόμενοι που συμμετείχαν στην συνεδρίαση εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για την ΛΑΡΚΟ. Μια τροπολογία που ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο της χώρας και ισοπεδώνει εργασιακές θέσεις και σχέσεις ενώ παράλληλα εκφράστηκαν και οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής μας , την ΕΑΒ .

Συγχρόνως καταγγέλθηκε η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου που προωθεί η Κυβέρνηση το οποίο περιέχει όλες τις μνημονιακές περικοπές της τελευταίας δεκαετίας, καταδικάζοντας έτσι τους συνταξιούχους της χώρας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση ενώ βάζει τις βάσεις για στροφή του ασφαλιστικού συστήματος προς την ιδιωτική ασφάλιση .
Απεργούμε, Αντιδρούμε & Απαιτούμε:
  • Άμεση απόσυρση της τροπολογίας «ταφόπλακα» για τη ΛΑΡΚΟ
  • Διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων των εργαζομένων.

  • Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.
  • Θεσμοθέτηση ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας στην εργασία για να μην υπάρξουν άλλα θύματα
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.
  • Δημόσια, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση και Υγεία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας. προκηρύσσει 24ωρη Πανθηβαϊκή Απεργία την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Χαλκίδα. (Περιοχή Βούρκο – Τεχνικό Λύκειο ώρα 10:30 το πρωί).

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Φλεβάρη στη Χαλκίδα, ώστε να ανατρέψουμε όλες τις πολιτικές των μνημονίων, που στα λόγια μόνο αποκηρύσσουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις .

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, να παλεύουμε για φιλολαϊκές και φιλεργατικές πολιτικές, που θα σταματήσουν τη φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας.
Τα Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα ΚΤΕΛ της Θήβας στις 9:15 πμ, με ενδιάμεση στάση στο Σχηματάρι στις 9:45 πμ.Το Δ.Σ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1