1.650.000 € από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη Β` Φάση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού


Η νέα φάση ενός τα σημαντικότερα έργα Πολιτισμού που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προχωρά στον Ορχομενό. Πρόκειται για τη χρηματοδότηση του έργου «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, Β` Φάση Περιβάλλων Χώρος», προϋπολογισμού 1.650.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με το Υπουργείο Πολιτισμού.  

Το έργο αφορά στην ανάπλαση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων (δρόμοι, πλατείες κλπ), οι οποίοι γειτνιάζουν με τα μνημεία του Αρχαιολογικού Πάρκου  (Θολωτός Τάφος Μινύα, Αρχαίο Θέατρο και Ι.Ν. «Παναγία η Σκριπού»), όπως προβλέπεται στις εγκεκριμένες μελέτες.

Με τη χρηματοδότηση της β` φάσης επιτυγχάνεται η ενοποίηση του χώρου, η  εύρυθμη λειτουργία και κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, η δημιουργία χώρων στάθμευσης και γενικότερα ένα αναβαθμισμένο και συμβατό με τα μνημεία πολεοδομικό περιβάλλον.

 «Κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα σε μια μεγάλη διαδρομή, στην «Πολιτιστική Διαδρομή Οιδίπους». Με τη σύμβαση για το έργο «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού, Β` Φάση Περιβάλλων Χώρος», αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο τον αρχαιολογικό χώρο του Ορχομενού, ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα του πολιτιστικού μας αποθέματος» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μανώλης Χιώτης: ''Έφυγε'' σαν σήμερα - Στον ιστορικό μώλο της Σκάλας Ωρωπού το 1970, τραγούδησε το Ροδόσταμο

Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του πανεπιστήμιου Αθήνας, με έδρα τα Ψαχνά, της σχολής οικονομικών και πολιτικών επιστημών, με σ/ν του υπουργείου Παιδείας

Σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία, το γενικό λύκειο Σκάλας Ωρωπού "Μίκης Θεοδωράκης"

Στο "Σπίτι με τ’ Αγάλματα" η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας, για την τέχνη και την τεχνική του κεντήματος της Αυλωνίτικης φορεσιάς

Το Γυμνάσιο του Αυλώνα, στην εκπομπή "ΕΡΤ Report", της ΕΡΤ1