Αναρτήσεις

Ρεκόρ συμμετοχών της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις

Εικόνα
Συνεχίζει τον Μαραθώνιο συμμετοχών της σε διεθνείς εκθέσεις η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει, για την προώθηση του τουρισμού, της αγροδιατροφής και των εξαγωγών. Μετά το ταξίδι στο Τελ Αβίβ, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τους εκπροσώπους επιχειρήσεων της Στερεάς, βρίσκεται σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο, που πραγματοποιείται στο Παρίσι.
Είναι η δεύτερη φορά, που η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σημειώνει σημαντική παρουσία στην SIAL που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, καθώς πρόκειται για μία παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές.
"Στρατηγικής σημασίας" χαρακτήρισε την συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στην συγκε…

Πρόσκληση για τη συμμετοχή επιχειρήσεων στο περίπτερο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ στο “10 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ”

Εικόνα
7– 9 Δεκεμβρίου 2018, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Αθήνα
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο “10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων μελισσοκομίας και του συνόλου του παραγωγικού της κεφαλαίου.
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στόχο έχει την ανάδειξη των μικρών παραγωγών και των ιδιαίτερων και σπάνιων ποικιλιών μελιού που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ παρακαλώ επισκεφθείτε το σύνδεσμο: http://www.greekhoneyfestival.gr.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε μελισσοκόμους, μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς ή εταιρείες παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης μελιο…

Κυκλοφορεί αύριο στα βιβλιοπωλεία της Πάτρας & όλης της χώρας η συλλογική έκδοση για τα "40 χρόνια Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας"

Εικόνα
Κυκλοφορεί αύριοστα βιβλιοπωλεία της Πάτραςκαι όλης της χώρας, το βιβλίο συλλογικό τόμο, με τίτλο "40 χρόνια Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας". • Πρόκειται για την επετειακή πολυτελή έκδοση, για τα 40 χρόνια δημιουργικής διαδρομής, της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. • Στο επόμενο διάστημα μετά την κυκλοφορίατου βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί και η εκδήλωση παρουσίασης τουστην Πάτρα και την Αθήνα. • Το βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πικραμένος", και περιέχει δεκάδες κείμενα, μεταξύ άλλων, της Ελένης Δάσιου, του Λάκη Φιλιππάτου, του Βασίλη Λαδά, του Κώστα Λογαρά, του Θανάση Τοτόμη, και άλλων σινεφίλ, μελών και φίλων της Λέσχης. • Στις σελίδες του σκιαγραφείται η 40χρονη διαδρομή της Κινηματογραφικής Λέσχης με φωτογραφικό υλικό, και καταγράφονται όλες τις ταινίες που προβλήθηκαν από τη Λέσχη, οι εκδηλώσεις της, αλλά και θεωρητικά κείμενα για την πορεία του κινηματογράφου, οι καρναβαλικοί χοροί της κλπ • Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχη…

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προ­σωπικού Ειδικής Αγωγής: ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΩΡΩΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΘΕΙ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ

Εικόνα
• Σημαντική παρέμβαση για την ανάδειξη του προβλήματος της μή λειτουργίας του ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας Ωρωπού από την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΣυλλόγωνΕιδικού Εκπαιδευτικού Προ­σωπικού Ειδικής Αγωγής - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Εδώ https://poseepea.blogspot.com/2018/10/blog-post_566.htmlΜε την παρουσία της υφυπουργού παιδείας Μερόπης Τζούφη, καθηγήτριας παιδιατρικής - παιδονευρολογίας στο τμήμα ιατρικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων το πρώτο κουδούνι, τα εγκαίνια και ο αγιασμός του νέου σχολείου ΕΝΕΕΓΥΛ Σκάλας ΩρωπούΗ συγκινητική επιστολή μητέρας για το Ειδικό Γυμνάσιο ΩρωπούTo πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε ποτέ για τα παιδιά του Ειδικού ΣχολείουΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΚΕΝΗΣ ΘΕΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤ ΑΤΤΙΚΗΣ Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΣυλλόγωνΕιδικού Εκπαιδευτικού Προ­σωπικού Ειδικής Αγωγής - Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έχει ως εξής: Πρόεδρος:  Δημήτριος ΠαπαευθυμίουΑντιπρόεδρο…

Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού

Εικόνα
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΠΕ02, ΠΕ03, τοποθετούνται στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού, στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ, και αναλαμβάνουν υπηρεσία στις αντίστοιχες σχ. μονάδες τοποθέτησης τους τη Δευτέρα 22/10/2018. Τοποθετήσεις (Συνδυασμοί Σχολείων) ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ - ΠΕ02
Β΄ ΠΕΡΙΟΧΗ
Επιλογή
Σχολείο
Ώρες
Εκπαιδευτικός που τοποθετείται
3
2ο ΕΠΑΛ ΑΧΑΡΝΩΝ
12
ΓΚΙΜΤΣΑ ΕΥΤΥΧΙΑ
1ο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΩΡΩΠΟΥ
9
Τοποθετήσεις (Συνδυασμοί Σχολείων) ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ - ΠΕ03
Β΄ ΠΕΡΙΟΧΗ
3
2ο ΕΠΑΛ ΑΧΑΡΝΩΝ
12
ΓΕΜΕΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ
1ο ΕΠΑΛ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΩΡΩΠΟΥ
8

Εικαστική έκθεση του Σπύρου Κουρσάρη, στην αίθουσα τέχνης Έκφραση

Εικόνα
Εικαστική έκθεση του Σπύρου Κουρσάρη, διοργανώνει η αίθουσα τέχνης Έκφραση της Γιάννας Γραμματοπούλου. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 23 Οκτώβρη έως τις 17 Νοέμβρη.
Θα παρουσιαστούν έργα σε μουσαμά και χαρτόνι καθώς και βιτρίνες με ανάγλυφες έγχρωμες χαρτοκατασκευές που συνθέτουν όλες τις πτυχές της τελευταίας δουλειάς του καλλιτέχνη. Αφετηρία και κοινός τόπος, οι βιωμένοι  χώροι, οι  μνήμες και η  μετάπλαση των χαρακτηριστικών της ζωγραφικής του.
Ο Σπύρος Κουρσάρης γεννήθηκε το 1950. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην ΑΣΚΤ (1969-1974). Δίδαξε αισθητική και καλλιτεχνική αγωγή στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης.(1997-2013).Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτή είναι η 24η ατομική του έκθεση. Έργα του βρίσκονται στην  Εθνική Πινακοθήκη, στο υπουργείο πολιτισμού, σε ιδιωτικά μουσεία και συλλογές.

Στερέψαμε από «ΟΧΙ»…

Εικόνα
Σε λίγες μέρες είναι η επέτειος τής 28ης Οκτωβρίου. Η ιστορική επέτειος τού ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στις ορδές του φασισμού. Ήταν μέρες ηρωισμού και αυταπάρνησης που απέδειξαν ότι ο λαός μας ενωμένος μεγαλουργεί. Ένας μικρός λαός ύψωσε, κείνες τις μέρες, το ανάστημά του απέναντι σε δύο χώρες με συντριπτική υπεροπλία. Και την ώρα που όλη η Ευρώπη είχε υποκύψει, η μικρή Ελλάδα έδινε φως ελπίδας στους σκλαβωμένους λαούς. Πάνε 78 χρόνια από τότε. Μεσολάβησε η κατοχή, ο αδελφοκτόνος εμφύλιος, η μεταπολεμική μιζέρια, σεισμοί, οικονομικές κρίσεις, μαζική πληθυσμιακή αιμορραγία, με τη μετανάστευση να αδειάζει πόλεις και χωριά. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς όλα αυτά τα δεινά να είχαν ατσαλώσει τις αντοχές τού ελληνικού λαού. Να τού είχαν δώσει τη δύναμη να αντιστέκεται. Να απορρίπτει τις αρνητικές ξένες προς τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του επιρροές. Δυστυχώς, όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Οι απορρίψεις έγιναν αποδοχές! Αποδεχόμαστε όλα τα στραβά και τα ανάποδα που μας έρχονται από το ε…