Αναρτήσεις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην 25η Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών GULFOOD 2020 στο Ντουμπάι

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην 25η Διεθνή Έκθεση τροφίμων και ποτών GULFOOD 2020 που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Centre στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από 16 έως 20 Φεβρουαρίου 2020.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece) οργάνωσαν την επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δίνοντας μια ιδιαίτερη Στερεοελλαδίτικη χροιά στο εθνικό περίπτερο της Χώρας μας. Στην αποστολή συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Μπατζελή.
«Η έκθεση GULFOOD, έδωσε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες που συμμετείχαν να προωθήσουν τα μοναδικά και ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, να συμμετέχουν σε διεθνή δίκτυα επιχειρηματικότητας και να θέσουν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη σταθερών και επωφελών συνεργασιών» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνος Καρ…

Καταγγελία για ρύπανση με βιομηχανικά απόβλητα στον Ασωπό ποταμό

Εικόνα
Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ στο χώρο που βρέθηκαν τα βιομηχανικά απόβλητα
Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ πραγματοποίησε αυτοψία στο δέλτα του Ασωπού ποταμού όπου την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ βρέθηκαν έξι δεξαμενές όπου, με βάση τις ετικέτες, περιέχουν βιομηχανικά απόβλητα. Ήδη επιθεωρητές περιβάλλοντος έχουν συλλέξει δείγμα για να προσδιοριστεί το ύψος της τοξικότητας καθώς και η επικινδυνότητα του υγρού που περιέχουν οι δεξαμενές.
Μετά το τέλος της αυτοψίας, ο Βασίλης Γεωργόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ωρωπού εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε τα εξής:
«Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της ασυδοσίας και της ανεξέλεγκτης δράσης των επιχειρηματιών, που μπροστά στο κέρδος δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής και το περιβάλλον. Το σημερινό περιστατικό δεν είναι το πρώτο. Κατά καιρούς έχουν βρεθεί ξανά δοχεία, δεξαμενές, βαρέλια με βιομηχανικά απόβλητα στις όχθες του Ασωπού ποταμού, καθώς δεδομένης της ανυπαρξίας ελεγκτικών μηχανισμώ…

Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Την πρόσκληση «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», προϋπολογισμού 1.000.000 €, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. Η δράση αφορά σε σχέδια τα οποία θα καταρτίσουν και θα υποβάλλουν για χρηματοδότηση θεσμικοί κοινωνικοί εταίροι, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, κλαδικοί φορείς κ.α., τα οποία κατά προτεραιότητα θα αφορούν τους στρατηγικούς τομείς της RIS με σκοπό την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Πρόκειται για πρόσκληση του Άξονα Προτεραιότητας 08 «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» του ΠΕΠ «Στερεά Ελλάδα» 2014 – 2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Κάθε σχέδιο μπορεί να περιλαμβάνει: Διαμόρφωση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε επιλεγμένες ειδικότητες βάσει διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας. Παροχή κατάρτισης με βάση τα ως άνω προγράμμ…

Kάλεσμα στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ

Εικόνα
Kάλεσμα στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει η Κ.Ο. Ωρωπού του ΚΚΕ με θέμα τις διεθνής εξελίξεις, την Κυριακή 23/2/2020, στις 11.00 πμ στα ΚΑΠΗ των Νέων Παλατίων.

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑΣ αυξήσεων στα δημοτικά τέλη από την διοίκηση Γιασημάκη με την ανοχή Καμπιώτη και συμβούλων του Ρούσση

Εικόνα
Με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης του κ. Γιασημάκη και ενός δημοτικού συμβούλου του κ. Ρούσση, καθώς και με την ανοχή της παράταξης του κ. Καμπιώτη και ενός ακόμα συμβούλου του κ. Ρούσση που δεν καταψήφισαν (δήλωσαν παρών), επιβλήθηκε μεγάλη αύξηση δημοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας τόσο για τους δημότες όσο και για τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας. Χαρακτηριστικός είναι ο (σχεδόν) διπλασιασμός των τελών στην ΔΚ Αυλώνα (93%), καθώς και οι αυξήσεις σε Πολυδένδρι (15%), Κάλαμο (15%), Κιούρκα (28%), Καπανδρίτι (8,5%) και Μαλακάσα (2%). Επιπλέον, η διοίκηση του κ. Γιασημάκη έβαλε στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ-Επαγγελματίες-Εμπόρους του δήμου μας επιβάλλοντας ενιαίο συντελεστή τέλους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας ύψους 2,40/τ.μ. για επιχειρήσεις από 1 τ.μ. έως 500 τ.μ. Αυτό σημαίνει αυξήσεις σε Αυλώνα (60%), Πολυδένδρι (26%), Κάλαμο (60%), Κιούρκα (21%), Καπανδρίτι (2%), Μαλακάσα (33%), Μαρκόπουλο (20%) και Συκάμινο (…

Στη δυναμική τουριστική αγορά του Ισραήλ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Εικόνα
Σε συνέχεια της οργανωμένης εξωστρέφειας που «χτίζει» χρόνια τώρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της στην 26η Διεθνή Μεσογειακή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Ισραήλ επικεφαλής ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, προκειμένου να συμμετάσχει προσωπικά στο ειδικό workshop του ΕΟΤ παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και του Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, που υλοποιήθηκε στο περιθώριο της έκθεσης, η οποία αποτελεί και την πλέον δυναμική αγορά για την Περιφέρειά μας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας,παρευρέθηκανακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Ηλίας Μπουρμάς, στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδαςκαθώς και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.
Χάρις στην ολοένα και δυναμικότερη παρουσία των εκπροσώπων της Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή αυτή διοργάνωση, η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, καθ` όλητη διάρκεια της…

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός

Εικόνα
Σε οργανωμένη ενημερωτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 18 Φεβρουαρίου για τους Έλληνες Περιφερειάρχες στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
Πρώτη συνάντηση έγινε με τον κ. Παναγιώτη Πανταζάτο, αναπληρωτή Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Στη συνάντηση, ο κ. Πανταζάτος ενημέρωσε τους Περιφερειάρχες για πολιτικά και τεχνικά ζητήματα σχεδιασμού του νέου ΕΣΠΑ.  Ο κ. Σπανός στην τοποθέτησή του, έθεσε ζητήματα που αφορούν στον πραγματικό αναπτυξιακό αντίκτυπο των διαθρωτικών πόρων, πέρα από την «λογιστική άσκηση» της απορρόφησης, ζητώντας ειδικότερα: ·       Απλοποίηση των διαδικασιών ούτως ώστε η σχεδιαστική περίοδος του Προγράμματος να βρίσκεται πιο κοντά στην περίοδο υλοποίησή του. ·       Θέσπιση μιας δεξαμενής ελεύθερης διαχείρισης από μεριάς Περιφερειών ως μέρος των ΠΕΠ, η οποία θα σχεδιάζεται από κάτω προς τα πάνω, σχεδιασμένη καθαρά με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής. Ακολούθησε …

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Ημερίδα Ενημέρωσης για το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας των ΕΠΑΛ.Λ στο Καρπενήσι

Εικόνα
H πρώτη, από μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων με τίτλο «Επαγγελματική Σταδιοδρομία, Αρχές Επαγγελματικής Δραστηριοποίησης & Ανάπτυξης», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης στο Καρπενήσι. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματίκοτητας (ΚΥΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να συνδέσει την επιχειρηματικότητα με τη μαθητεία.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα που στόχο είχαν την ενίσχυση του θεσμού του μεταλυκειακού έτους και της τάξης μαθητείας των ΕΠΑ.Λ., την ανάδειξη κομβικών σημείων στην ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας και ζητήματα που αφορούν στην εύρεση εργασίας.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημερίδας βραβεύθηκαν επιχειρήσεις από την Ευρυτανία που διακρίθηκαν στον επιχειρηματικό στίβο.
«Τέτοιες ενέργειες παράγουν μόνο θετικά οφέλη και προετοιμάζουν τους νέους μας με άρτιο τρόπο για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Προσδοκούμε στη συνέχεια της προσπάθειας αυτής και δηλώνουμε ε…

Αγωνιστική Ενότητα Παρεμβάσεις Βοιωτίας

Η αντιασφαλιστική λαίλαπα δεν θα περάσειΑπεργιακή κλιμάκωση του αγώνα τώρα!Όλοι, όλες στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 18/2 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, λεηλατεί τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, προωθείτις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ σε όλο το δημόσιο τομέα, κάνει εμπόρευμα προς πώληση κάθε κοινωνικό αγαθό, βάζει ταφόπλακα στη μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία. Προωθεί μια σειρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα (ισοτιμία πτυχίων κολεγίων – ΑΕΙ, αξιολόγηση/χειραγώγηση/κατηγοριοποίηση σχολείων, προσοντολόγιο/διαίρεσης αναπληρωτών, Λύκειο/εξεταστικό κέντρο, κ.ά.). Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε επιταχύνει την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, παρότι προεκλογικά υπόσχονταν κατάργησή του. Συγκεκριμένα ο νόμος «Βρούτση-Κατρούγκαλου»  Επιβεβαιώνει τη διχοτόμηση της σύνταξης σε «εθνικό» επίδομα πείνας και ανταποδοτική (μη εγγυημένη κρατικά) στο πλαίσιο ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος. …

Παρέμβαση για την λήψη μέτρων προστασίας του μαθητικού πληθυσμού του δήμου Ωρωπού από την εποχική γρίπη

Εικόνα
Προς: Πρόεδρο Α’/Βάθμιας Επιτροπής παιδείας κ. Νικόλαο Λούπη, Πρόεδρο Β’/Βάθμιας Επιτροπής παιδείας κ. Παναγιώτη Κιούση Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους Ωρωπού Aρ. Πρωτ.: 2775-7/2/2020 Θέμα: Για την λήψη μέτρων προστασίας του μαθητικού πληθυσμού από την εποχική γρίπη Κύριοι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, Η έξαρση της γρίπης βρίσκει για άλλη μια φορά τη σχολική κοινότητα εκτεθειμένη, με πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα να κλείνουν και πολλούς μαθητές να μετρούν απουσίες. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας, ειδικά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Τις τελευταίες ημέρες, συγκεκριμένα, με απόφαση Δημάρχου αποφασίστηκε το κλείσιμο 2 δημοτικών σχολείων για συνολικά πέντε ημέρες. Πρόκειται πραγματικά για εμπαιγμό την περίοδο αυτή κι ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ λειτουργούν τμήματα – τέρατα με 28 και 30 μαθητές,  το υπουργείο Παιδείας να εκδίδει εγκυκλίους για την ανάγκη επιμελούς καθαριότητας των σχολείων…

ΝΤΙΒΑΝΙ 2020 στον Αυλώνα

Εικόνα

ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 24ωρη Γενική Απεργία

Εικόνα
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Την Τετάρτη 12-2-2020 πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση εκπρόσωπων των Δ.Σ. των Εργατικών Κέντρων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με την συμμετοχή διοικήσεων από πρωτοβάθμια Σωματεία της περιοχής, με θέμα την συμμετοχή στην 24ωρη Απεργία της 18ης Φλεβάρη. Κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης ήταν η υπερψήφιση της τροπολογίας «ταφόπλακα» για την ΛΑΡΚΟ και το προς κατάθεση στη Βουλή ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σύσσωμοι όλοι οι παραβρισκόμενοι που συμμετείχαν στην συνεδρίαση εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση τους με την τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση για την ΛΑΡΚΟ. Μια τροπολογία που ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο της χώρας και ισοπεδώνει εργασιακές θέσεις και σχέσεις ενώ παράλληλα εκφράστηκαν και οι ανησυχίες για την επόμενη μέρα στην μεγαλύτερη βιομηχανία της περιοχής μας , την ΕΑΒ .
Συγχρόνως καταγγέλθηκε η ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχέδιου που προωθεί η Κυβέρνηση το οποίο περιέχει όλες τις μνημ…